Profitul net consolidat al TBI Bank a crescut cu 58% în 2019, până la un nivel de 22,9 milioane euro, conform rezultatelor auditate publicate marţi de bancă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Profitul net consolidat al TBI Bank a crescut cu 58% în 2019, până la un nivel record de 22,9 milioane euro, conform rezultatelor auditate. TBI Bank a înregistrat anul trecut creşteri peste media pieţei în majoritatea segmentelor de business, activele având un avans de 17% comparativ cu anul precedent, până la 465 milioane euro”, arată banca.

În 2019, TBI Bank a acordat credite noi în valoare totală de 336 milioane euro, care au contribuit la creşterea cu 19% a portofoliului consolidat până la 368 milioane euro la finalul anului trecut. În acelaşi timp, depozitele TBI Bank au înregistrat un avans de 25% până la 281 milioane euro.

”Cu peste un milion de cereri de credit online şi offline şi aproape 500.000 de împrumuturi acordate în 2019, TBI Bank se poziţionează printre liderii pieţei de creditare din Europa de Sud-Est. În plus, platforma inovatoare Merchant Solutions continuă să creeze valoare pentru parteneri şi clienţi, înregistrând o creştere de 26% în 2019, în contextul în care au fost acordate peste 130.000 credite în valoare totală de 85 milioane euro”, mai arată banca.

De asemenea, TBI Bank s-a lansat pe o nouă piaţă în 2019, în Polonia, adăugând noi membri echipei companiei. 

Rata de adecvare a capitalului (CAR) a fost de 18,9% la final de an, iar rata de acoperire a necesarului de lichiditate (LCR) a fost de 258%.

”TBI Bank a înregistrat un profit net record, ca urmare a creşterii sustenabile a portofoliului de credite, în paralel cu îmbunătăţirea continuă a costului de risc şi cu abordarea disciplinată şi riguroasă a costurilor operaţionale. Toate acestea ne-au permis, încă o dată, să ne poziţionăm pe primul loc în rândul băncilor din Bulgaria din perspectiva eficienţei şi profitabilităţii”, spune Denis Gorbunov, CFO al TBI Bank.

TBI Bank este de şapte ani printre cele mai profitabile bănci din Bulgaria şi din Europa de Sud-Est. Randamentul activelor a fost, anul trecut, de 5,3%, randamentul capitalurilor proprii a fost de 20,9%, iar randamentul portofoliului activ a fost de 30,1%. 

”Organizaţiile din toată lumea întâmpină provocări în aceste vremuri, dar modelul nostru solid de business şi stabilitatea financiară ne asigură forţa să continuăm procesele de transformare şi investiţiile în tehnologie, în beneficiul clienţilor”, spune Petr Baron, CEO al TBIF (TBI Bank).

TBI Bank este o instituţie bancară adresată consumatorilor, companiilor mici şi mijlocii şi comercianţilor, cu operaţiuni de creditare digitale şi fizice, cu activităţi în Bulgaria, România, Germania, Suedia şi Polonia. Parte din 4Finance, unul dintre cele mai mari grupuri europene de soluţii digitale de creditare adresate consumatorilor, TBI deţine o reţea formată din 300 de agenţii, canale digitale şi parteneri care numără peste 10.000 de puncte de vânzare şi deserveşte peste un milion de clienţi. Numai în 2019, compania a acordat peste 500.000 de împrumuturi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.