Compania naţională de transport al energiei electrice Transelectrica a înregistrat un profit net de 30 milioane lei în primul semestru, în scădere cu 69% faţă de rima parte a anului trecut, când a realizat un rezultat pozitiv de 98 milioane lei, arată raportul transmis miercuri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Veniturile operaţionale realizate în semestrul I 2019 au înregistrat o scădere de 4% comparativ cu perioada similară a anului anterior (1,184 miliarde lei în semestrul 1 din 2019 faţă de 1,233 miliarde lei în primele şase luni din 2018), determinată în principal de veniturile operaţionale aferente activităţii zero profit (servicii tehnologice şi piaţa de echilibrare), se precizează în raport.

Cheltuielile totale operaţionale (inclusiv amortizarea) realizate în semestrul 1 2019 au înregistrat o creştere cu 2% comparativ cu perioada similară a anului anterior (1,144 miliarde lei faţă de 1,121 miliarde lei în semestrul I 2018), în principal în urma evoluţiilor din segmentul activităţilor profit permis.

La data de 30 iunie 2019, compania înregistrează creanţe de încasat în sumă de 206,3 mil lei, reprezentate de facturile emise aferente schemei de sprijin de tip bonus pentru promovarea cogenerării de înaltă eficienţă.

Datoriile pe termen lung în sumă de de 618 milioane lei la data de 30 iunie 2019 au înregistrat o scădere de 7% în urma rambursărilor efectuate conform acordurilor de împrumut existente şi diminuării veniturilor în avans.

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA este operatorul de transport şi de sistem din România, care gestionează, operează, întreţine, modernizează şi dezvoltă reţeaua de transport care cuprinde 81 de staţii electrice de transformare, cu o capacitate de peste 38.000 MVA şi 8.834,4 kilometri de linii electrice aeriene de 100/220 kV, 400 kV şi 750 kV, aflate în gestiunea a opt sucursale de transport.

Compania are circa 2.200 de salariaţi şi se află sub autoritatea Ministerului Economiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.