Profitul net al Alpha Bank Romania realizat în primele nouă luni ale anului s-a ridicat la 34 milioane euro, informează banca într-un comunicat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit rapoartelor publicate pe site-ul băncii-mamă, Alpha Bank Group din Grecia, profitul net realizat în perioada similară a anului trecut era de 31 milioane euro, astfel că rezultatul net raportat în perioada ianuarie-septembrie 2023 este mai mare cu 10%.

Activele totale ale băncii au ajuns la finalul lunii septembrie la 4,48 miliarde euro, înregistrând o creştere anuală de 10%.

”Portofoliul de credite a înregistrat o creştere de 10,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, avans susţinut în special de finanţarea persoanelor juridice. Profitul net a ajuns la 34 milioane de euro, în principal ca urmare a unei dinamici pozitive a veniturilor. Capitalizarea şi lichiditatea s-au menţinut la niveluri ridicate, peste cerinţele impuse de reglementare”, arată comunicatul băncii.

Volumul creditelor noi acordate în primele 9 luni al anului pe segmentul companiilor mari a ajuns la aproape 300 de milioane de euro înregistrând o creştere de 24% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

În aceeaşi perioadă, volumul creditelor noi acordate IMM-urilor a înregistrat o creştere anuală de 30%, marcând cea mai bună performanţă din ultimii 12 ani, în timp ce pe segmentul creditelor de consum vânzările noi au înregistrat o majorare de 9%.

Totodată, banca şi-a consolidat poziţia în zona soluţiilor de plată pentru comercianţi, rulajul acestora prin conturile deschise la Alpha Bank Romania înregistrând o creştere de 27% faţă de primele 9 luni al anului trecut.

În luna august, Alpha Bank Romania a anunţat semnarea unui contract de transfer de business cu Orange Money România, care se referă la preluarea activităţilor de retail şi care cuprinde portofoliul de clienţi, activele digitale de top (aplicaţia mobilă), portofoliul de carduri de credit şi angajaţii. Prin integrarea portofoliului de clienţi Orange Money România, Alpha Bank Romania îşi extinde semnificativ propria bază de clienţi şi îşi va consolida poziţia pe piaţă.

De asemenea, au fost deschise noi centre Gold, reţeaua dedicată membrilor Alpha Gold Personal Banking ajungând la finalul lunii septembrie la 29 de centre.

La finalul lunii septembrie,  portofoliul de credite al Alpha Bank în Romania a ajuns la 3,1miliarde de euro expunere netă, marcând o creştere de 10,3% faţă de primele 9 luni ale anului trecut, în timp ce depozitele clienţilor s-au ridicat la 3,3 miliarde de euro, în creştere cu 19,1% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent.

Profitul net a ajuns la nivelul de 34 milioane de euro, reflectând dinamica pozitivă a veniturilor şi menţinerea unui control strict al costurilor, în pofida presiunilor inflaţioniste.

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare şi financiare din Grecia. Activităţile internaţionale ale Grupului se extind pe lângă România, şi în Regatul Unit, Luxemburg şi Cipru.

Alpha Bank Romania este o instituţie financiară aflată printre primele 10 bănci din ţară, cu operaţiuni de bancă universală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.