Profitul Exxon Mobil a scăzut cu 56% în trimestrul al doilea, fiind sub aşteptările de pe Wall Street, potrivit datelor publicate vineri de companie, care s-a alăturat rivalilor afectaţi de scăderea bruscă a preţurilor energiei şi de marjele mai scăzute ale combustibililor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Profiturile companiilor petroliere au scăzut cu aproximativ jumătate faţă de 2022, când invazia Rusiei în Ucraina a dus la creşterea preţurilor petrolului şi gazelor.

Cu toate acestea, excluzând al doilea trimestru record de anul trecut, Exxon a înregistrat cel mai puternic rezultat pentru trimestrul aprilie-iunie din mai bine de un deceniu, a declarat cea mai mare companie petrolieră din SUA, ajutată de reducerile de costuri şi de vânzarea de active mai puţin profitabile.

Planifică o reducere suplimentară a costurilor după ce până acum a şters 8,3 miliarde de dolari, cumulativ, din 2019.

”Este un trimestru destul de bun pentru noi. Ar trebui să vă întoarceţi la al doilea trimestru al anului 2011 pentru a afla ultima dată când am produs acest nivel de câştig în trimestrul al doilea”, excluzând anul trecut”, a declarat directorul financiar Kathryn Mikells pentru Reuters.

Profitul net trimestrial a fost de 7,88 miliarde dolari, sau de 1,94 dolari pe acţiune, faţă de un record de 17,85 miliarde dolari cu un an mai devreme.

Wall Street se aştepta la 2,01 dolari pe acţiune, au arătat datele Refinitiv Eikon.

”Rezultatele Exxon au venit puţin mai slabe decât erau aşteptările, în ceea ce priveşte câştigurile şi fluxul de numerar”, a scris analistul RBC Biraj Borkhataria, într-o notă.

Acţiunile Exxon au scăzut cu aproximativ 2% în urma informaţiilor, în timp ce titlurile Chevron, care a raportat duminica trecută o scădere a profiturilor, au coborât cu aproximativ 1%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.