Statul român, prin Ministerul Economiei, continuă negocierile cu Beretta Holding pentru înfiinţarea unei companii mixte care să colaboreze cu Romarm şi să producă puşti de asalt la Plopeni, Prahova, investiţiile iniţiale în modernizarea fabricii şi în liniile de producţie fiind estimate la peste 5 milioane de euro, asigurate exclusiv de către Beretta, informează Profit.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Surse din minister susţin că parteneriatul va fi semnat cel târziu în această vară, statul urmând să deţină pachetul majoritar de acţiuni, iar primele arme ar urma să fie livrate spre sfârşitul anului.

Reprezentanţii Beretta au declarat pentru Profit.ro că discuţiile cu ministerul pentru înfiinţarea societăţii, în care Beretta Holding să participe cu o cotă minoritară, au fost iniţiate în 2017, fiind identificată posibilitatea unei colaborări industriale cu Romarm (prin filiala UM Plopeni) pentru coproducţia puştii de asalt ARX160 cu calibru 5,56 NATO, întrucât calibrul 7,62x39, care provine din fosta Uniune Sovietică, nu poate fi folosit în contextul NATO.

"Instituţiile din România au declarat că această armă corespunde cerinţelor, puşca fiind testată de operativi, de Academia Tehnică Militară şi de agenţia de cercetare tehnică şi tehnologie militară care aparţine de Ministerul Apărării Naţionale, dar în acest moment nu ştim când instituţiile din România vor începe achiziţia acestor puşti de asalt", au afirmat reprezentanţii companiei italiene.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.