Prim-ministrul Sorin Grindeanu a decis înlocuirea lui Petre-Dragoş Voinescu de la conducerea Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), anunţă Profit.ro, posibil succesor fiind un fost şef de corp de control.​

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unor surse politice citate de Profit.ro, cele mai mari şanse să fie numit în locul lui Voinescu le are Gabriel Gheorghe, fost candidat din partea ALDE la ultimele alegeri parlamentare. Potrivit propriului CV, Gabriel Gheorghe a fost inspector în cadrul Gărzii Financiare, director al corpului de control al Ministerului Economiei, şeful Direcţiei Antifraudă – Anticorupţie a Ministerului Economiei şi vicepreşedinte cu rang de subsecretar de stat al Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc.

Petre-Dragoş Voinescu a fost numit, în noiembrie anul trecut, prin detaşare, în funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi cu rolul de a coordona Direcţia Generală Antifraudă Fiscală.

Postul de vicepreşdinte ANAF coordonator al Antifraudei Fiscale a rămas liber după ce Daniel Diaconescu şi-a dat demisia ca urmare a acuzării sale de abuz în serviciu de către DNA în dosarul Murfatlar-Euroavipo.

Înaintea lui Diaconescu, vicepreşedinte ANAF coordonator al Antifraudei a fost Romeo Nicolae. În septembrie anul trecut acesta a fost acuzat de DNA pentru trafic de influenţă şi pus sub control judiciar.

​La începutul acestui an, Dragoş Doroş a demisionat din funcţia de şef al ANAF, la conducerea Fiscului fiind numit Bogdan Stan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.