Acţiunile Elvila SA (simbol bursier ELV), unul dintre cei mai importanţi producători de mobilă din România, au intrat la tranzacţionare pe 1 februarie pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în urma unei listări tehnice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 Listarea tehnică este procesul prin care o companie intră la tranzacţionare fără a fi necesară nicio ofertă anterior listării, ceea ce înseamnă că structura acţionariatului societăţii nu este afectată în niciun fel, iar compania decide să beneficieze de avantajele de a fi o companie listată la bursă, precum vizibilitate suplimentară, credibilitate sau transparenţă.

„Am decis ca Elvila să intre pe piaţa AeRO a BVB pentru o listare tehnică pentru a asigura o transparenţă maximă a companiei, mai ales în contextul implicării mele tot mai active în domeniul politic, şi pentru a da posibilitatea acţionarilor minoritari să-şi tranzacţioneze activele într-un cadru organizat şi eficient. În viitor, în funcţie de evoluţia pieţei, nu excludem să luam în calcul atât emisiunea de acţiuni suplimentare cât şi de obligaţiuni”, a spus Viorel Cataramă, preşedinte-director general al Elvila şi fondatorul companiei.

La rândul său, Adrian Tănase, director general al BVB, afirmă că prezenţa unei noi companii antreprenoriale româneşti la bursă este un semnal puternic că transparenţa poate fi preţuită în bani pe piaţa de capital.

”Continuarea proceselor de listare a companiilor pe bursă este esenţială pentru creşterea interesului investitorilor pentru piaţa de capital şi, implicit, pentru majorarea nivelului de lichiditate”, a declarat Adrian Tănase, director general al BVB.

Listarea Elvila la BVB a fost intermediată de compania de brokeraj IFB Finwest.

„Am avut argumente suficiente ca să convingem acţionarul majoritar de beneficiile prezenţei companiei pe piaţa de capital”, a spus Octavian Dragolea, directorul sucursalei din Bucureşti al IFB Finwest.

Producătorul de mobilă Elvila deţine 25 de magazine la nivel naţional, din care 14 magazine proprii (în Alexandria, Bacău, Botoşani, Beiuş, Brad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Focşani, Iaşi, Oradea, Mizil, Ploieşti) şi 11 magazine în sistem de franciză.

Compania are trei fabrici, în Mizil şi în Băbeni (judeţul Vâlcea) şi în Beiuş (judeţul Bihor), şi peste 800 angajaţi.

Elvila a încheiat anul trecut cu afaceri de 52,2 milioane lei şi un profit net de aproape 1 milion de lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.