Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi, deţinut de Ministerul Sănătăţii, a anunţat vineri că lansează gama de suplimente nutritive de uz veterinar VetAria+. Compania şi-a planificat ca pentru orizontul anului 2030, să obţină un procent de 10% din cifra de afaceri. Producătorul era deja activ de mulţi ani pe piaţa produselor veterinare cu prescripţie medicală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Antibiotice Iaşi lansează gama de suplimente nutritive de uz veterinar VetAria+, ce vine în completarea produselor veterinare cu prescripţie medicală ale companiei, care de decenii ajută profesioniştii din acest domeniu să trateze diverse patologii ale “prietenilor necuvântători”.  Această direcţie de dezvoltare se înscrie în strategia de extindere a portofoliului de produse marca Antibiotice şi reprezintă o sursă de creştere în viitor a cifrei de afaceri a companiei”, anunţă compania.

Recomandate în tratamentul celor mai frecvente afecţiuni ale animalelor de companie, câini şi pisici, suplimentele nutritive VetAria+ se eliberează fără prescripţie medicală şi sunt utilizate în tratamentul afecţiunilor cutanate, afecţiunilor sau infecţiilor acute ale tractului urinar, îmbunătăţirii imunităţii,  refacerii şi menţinerii florei intestinale, a sănătăţii articulaţiilor, a funcţiei hepatice, susţinerii funcţiei renale.

VetAria+ cuprinde opt produse fabricate pe fluxuri autorizate GMP (Good Manufacturing Practice), a căror compoziţie este unică pe piaţa din România, conţinând ingrediente cu efecte terapeutice optime în prevenţia cât şi ameliorarea simptomelor specifice patologiilor pentru care sunt destinate. De asemenea, forma farmaceutică a acestor suplimente se aliniază celor mai noi trenduri de prezentare, fiind capsule twist off, uşor de ingerat, cu arome diferite.

“Antibiotice lansează astăzi o nouă linie de business, cea pentru gama de suplimente veterinare, sub brandul umbrelă VetAria+, în acord cu planul de afaceri “The Future Together”al companiei. Intenţia noastră este de a aduce noutate în peisajul industriei şi al pieţei farmaceutice. Facem un pas important între tradiţie şi modernism, începem un nou drum, inovator, parte din actuala etapă de modernizare a portofoliului şi de fructificare a unui potenţial în pieţe noi, cu parteneriate consolidate şi cu noi produse. Obiectivul de creştere dorit a fi realizat cu acest portofoliu de produse veterinare este, pentru orizontul anului 2030, obţinerea unui procent de 10% din cifra de afaceri a companiei“, a declarat Ovidiu Băţaga, director executiv Direcţia Vânzări Naţionale, Antibiotice Iaşi.

Lansarea portofoliului VetAria+ în piaţă va fi realizată în cadrul unor manifestări ştiinţifice acreditate de Colegiul Medicilor Veterinari din România, care se vor desfăşura în patru oraşe, centre universitare din ţară: Iaşi, Bucureşti, Cluj, Timişoara.

Primul eveniment are loc la Iaşi, în data de 9 februarie, la sediul companiei Antibiotice, unde sunt aşteptaţi peste 150 de medici veterinari din zona Moldovei, reprezentanţi ai facultăţii de Medicină Veterinară din Iaşi.

Antibiotice îşi propune, până în orizontul anilor 2030, asimilarea în portofoliul de veterinare de noi produse din clase terapeutice diverse: antiinfecţioase, antiparazitare, antiinflmatoare, antitermice, anestezice şi chiar produse cosmetice, care răspund cereri crescânde din piaţă pentru produse destinate menţinerii stării de sănătate a animalelor de companie.

Compania a realizat în primele nouă luni din anul 2023 un profit net de 76,7 milioane lei, comparativ cu valoarea de 29,5 milioane lei înregistrată în perioada similară din 2022. Cifra de afaceri a companiei Antibiotice obţinută din piaţa internă şi pieţele internaţionale în primele 9 luni ale anului 2023 a înregistrat valoarea de 463,4 milioane lei, în creştere cu 28% comparativ cu 362,6 milioane lei, nivelul atins în perioada similară a anului 2022. 

Compania a realizat în primele 9 luni din 2023 investiţii totale în valoare de 51,03 milioane lei, comparativ cu 32,3 milioane lei realizate în primele 9 luni ale anului anterior.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.