Producătorul de hârtie Pehart Grup, care deţine brandul Pufina, a anunţat miercuri că investeşte peste 20 de milioane de euro în eficientizarea energetică a liniilor de producţie din cele două fabrici, din Petreşti-Sebeş şi Dej, în diversificarea portofoliului şi creşterea capacităţii de export.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Anul acesta, Pehart Grup, lider în producerea şi procesarea produselor de hârtie pentru uz casnic din România şi una dintre cele mai mari companii producătoare de hârtie tissue din sud-estul Europei, investeşte peste 20 de milioane de euro în eficientizarea energetică a liniilor de producţie din cele două fabrici, din Petreşti-Sebeş şi Dej. Dezvoltarea de noi capacităţi de producţie, diversificarea portofoliului de produse şi creşterea capacităţii de export sunt alte obiective în planul de investiţii al Pehart Grup pentru acest an. De asemenea, cea mai veche fabrică de hârtie din România, cu o tradiţie de peste 186 de ani îşi concentrează eforturile investiţionale şi în direcţia dezvoltării soluţiilor de energie verde”, anunţă compania.

Compania care a lansat anul trecut trei noi sortimente de hârtie igienică umedă sub brandul Pufina doreşte să intre în acest an şi pe piaţa produselor AfH (Away From Home). Aproximativ un sfert din valoarea totală a investiţiilor din acest an va fi orietată spre noua linie de conversie pentru produsele de tip AfH (folosite în segmenul HoReCa – restaurante, hoteluri, catering).

„În ultimii ani, Pehart Grup a realizat constant investiţii semnificative în linii noi de producţie şi tehnologii performante, inovatoare, care ne-au ajutat să oferim clienţilor noştri produse de calitate la nivel premium. Vom continua investiţiile şi în acest an şi totodată vom diversifica zonele de interes. Urmărim atât optimizarea performanţelor tuturor maşinilor de producţie pentru reducerea consumului de energie şi dezvoltarea capacităţilor de producţie,  cât şi creşterea volumului exporturilor. Ne dorim ca cele mai populare branduri Pehart să devină favoritele clienţilor pe noi pieţe europene”, spune Gabriel Stanciu, general manager Pehart Grup.

 Astfel, pe lângă creşterea volumului exporturilor, compania urmăreşte extinderea operaţiunilor la nivel internaţional şi consolidarea poziţiei brandurilor sale.

 „În acest moment, gama Pufina este deja prezentă pe rafturile magazinelor din Serbia, Moldova, Albania şi Bulgaria, iar acesta este doar începutul planurilor noastre ambiţioase pentru export”, mai spune Gabriel Stanciu.

Acesta afirmă că planurile de investiţii ale companiei vor continua şi anul viitor, când priorităţile vor fi instalarea unor noi linii de procesare dotate cu  tehnologii de ultimă generaţie pentru reducerea consumului de energie, precum şi creşterea sustenabilităţii. „Sperăm ca anul viitor să avem funcţională şi o linie verde de producţie”, dezvăluie managerul general al Pehart Grup.

Cu o tradiţie de 186 de ani, Pehart Grup este unul dintre cei mai mari producători de hârtie din Europa de Sud-Est. Compania care a pornit ca o afacere antreprenorială este prezentă cu produsele sale de uz casnic şi uz industrial în 18 ţări din centrul, estul şi sudul Europei (Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Slovenia, Serbia, Bosnia, Herţegovina, Muntenegru, Bulgaria, Macedonia, Ucraina, Grecia, Cipru, Israel, Rep. Moldova, Germania).

Pufina, unul dintre cele mai populare branduri de hârtie tissue, Alint şi Altessa fac parte din portofoliul Pehart Grup. De asemenea, compania produce jumbo rolls, role uriaşe de hârtie, folosite în procesul de converting în produse de hârtie pentru uz casnic şi uz industrial. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.