Royal Dutch Shell şi Chevron au început joi să îşi evacueze personalul neesenţial de pe platformele offshore din Golful Mexic, înaintea unei furtuni aşteptată în weekend, care s-ar putea transforma într-un uragan major, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O furtună formată în Marea Caraibelor ar putea deveni un uragan major în timpul weekendului şi să lovească coasta Golfului Mexic duminică, potrivit Centrului Naţional pentru Uragane.

Uraganele cu vânturi de până la 178 de kilometri pe oră sunt clasificate ca fiind majore şi pot provoca daune devastatoare pe ţărm.

”Această furtună are potenţialul să crească rapid în intensitate înainte de ajunge pe ţărm, din cauza apelor foarte calde din largul Louisianei”, a spus Jim Foerster, meteorolog şef la DTN, care oferă informaţii meteo companiilor petroliere şi de transport cu activităţi offshore.

Shell a anunţat că evacurările au loc la toate cele opt proprietăţi ale sale din Golful Mexic.

Chevron a precizat că producţia sa de petrol şi gaze din Golful Mexic se desfăşoară normal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.