Procuratura americană a anunţat miercuri acuzaţii împotriva a 58 de persoane acuzate de fraude în sectorul sănătăţii, axate pe distribuirea ilegală a peste 6 milioane de pastile opioide în statul Texas, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Circa 16 profesionişti în domeniul medical, între care şase medici şi şapte farmacişti, au fost puşi sub acuzare. O farmacie din Houston a vândut în mod ilegal peste 760.000 de pastile, în perioada martie 2018 – septembrie 2019, a declarat procurorul general adjunct Brian Benczkowski, într-o conferinţă de presă susţinută în Dallas.

“Datele aflate în posesia noastră scot la lumină aceşti medici corupţi, proprietari de clinici, farmacişti şi alte persoane care au crezut mult timp că pot face fraudă în spatele uşilor închise”, a spus procurorul.

Criza opioidelor a condus la aproape 400.000 de morţi prin supradoze, în perioada 1999-2017, potrivit celor mai recente date. Aproximativ 218.000 dintre aceste decese au avut loc în urma administrării unor medicamente opioide prescrise, iar restul au fost opioide ilicite, între care heroina.

Schemele din Texas au implicat fraude în valoare de 158 de milioane de dolari şi evaziune fiscală de 23 de milioane de dolari. Autorităţile federale au blocat active în valoare de 60 de milioane de dolari ale persoanelor acuzate, a spus Benczkowski.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.