Enel va vinde companiei Kellogg, printr-un contract de achiziţie virtuală de energie electrică (VPPA), o parte din energia electrică generată anual prin proiectul eolian Azure Sky. Proiectul este estimat să fie operational în prima jumătate a anului 2022 şi va avea o capacitate instalată de 350 MW, alături de o baterie de stocare de 137 MW, devenind al treilea proiect hibrid de energie regenerabilă + stocare în SUA şi primul proiect eolian + stocare de anvergură al companiei, la nivel global.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Enel, prin intermediul subsidiarei de energie regenerabilă Enel Green Power din America de Nord, a început construcţia proiectului eolian + stocare Azure Sky, primul său proiect hibrid de anvergură, la nivel global, care integrează producerea şi stocarea energiei eoliene în aceeaşi instalaţie. Printr-un contract de achiziţie virtuală de energie electrică (VPPA) de 100 MW, Enel va vinde companiei Kellogg 360 GWh din energia electrică generată anual prin proiectul eolian Azure Sky, reprezentând 50% din volumul de energie electrică utilizat de fabricile Kellogg din America de Nord. Situat în comitatul Throckmorton, Texas, parcul eolian de 350 MW şi bateria cu o capacitate de stocare de 137 MW reprezintă al treilea proiect hibrid al Enel în SUA, unul care integrează o centrală de energie regenerabilă şi baterii cu capacitate mare de stocare”, anunţă compania.

„Fiind primul nostru proiect la scară largă care integrează soluţiile de producţie a energiei eoliene cu cele de stocare, precum şi cea mai mare instalaţie hibrid la nivel global, Azure Sky demonstrează angajamentul continuu al Enel de a conduce tranziţia energetică spre o reţea electrică 100% regenerabilă", a declarat Salvatore Bernabei, CEO Enel Green Power şi şeful liniei de business Global Power Generation a Enel.

Această tranziţie este susţinută şi accelerată de către clienţii comerciali, precum Kellogg Company, care poziţionează sustenabilitatea în centrul afacerii lor”, adaugă el.

Conform VPPA, Kellogg va achiziţiona anual aproximativ 360 GWh de energie electrică de la Enel, contribuind la eforturile colective ale celei mai importante companii pe piaţa mondială a alimentelor pe bază de plante de a utiliza energie electrică din surse regenerabile în proporţie de 50% şi a-şi atinge jumătate din obiectivele sale globale Better Days de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 65%. Energia electrică achiziţionată de Kellogg reprezintă echivalentul energiei necesare pentru a alimenta anual 43.000 de gospodării din America de Nord şi este estimat că ajută la evitarea a 250.000 de tone metrice de CO2 anual, echivalent cu cantitatea de carbon reţinută de 330.000 de hectare de păduri din SUA în fiecare an, însemnând o suprafaţă mai mare decât Rocky Mountain National Park.

Kellogg a luat măsuri pentru a reduce amprenta de carbon timp de mai mult de un deceniu”, a declarat Amy Senter, Kellogg Company Chief Sustainability Officer.

Cele 79 de turbine eoliene din cadrul proiectului Azure Sky urmează să genereze peste 1.300 GWh în fiecare an, care vor fi livrate în reţea şi vor încărca bateria amplasată în aceeaşi instalaţie. Energia electrică anuală estimată că va fi generată de Azure Sky reprezintă echivalentul evitării a peste 842.000 de tone de emisii de CO2 eliberate în atmosferă în fiecare an. Bateria va putea stoca energia generată de turbinele eoliene, oferind în acelaşi timp servicii pentru a spori flexibilitatea reţelei. Cu aproximativ 137 MW, Azure Sky va integra unul dintre cele mai mari sisteme de stocare a energiei în baterii din lume.

Enel Green Power America de Nord este un jucător de top din America de Nord, care deţine şi operează centrale de energie regenerabilă, cu prezenţă în 15 state americane şi o provincie canadiană. Compania operează 60 de centrale cu o capacitate administrată de peste 6,7 GW în energie hidro, eoliană, geotermală şi solară.

Enel este o companie energetică multinaţională şi un lider integrat pe pieţele globale de electricitate, gaze naturale şi energii din surse regenerabile. Enel este cea mai mare de utilităţi din Europa după EBITDA din activităţi curente. Grupul Enel activează în peste 30 de ţări din lume, având o capacitate totală instalată de peste 88 GW. Enel distribuie electricitate printr-o reţea de peste 2,2 milioane de kilometri, are peste 74 de milioane de clienţi casnici şi companii în întreaga lume, reprezentând cea mai mare bază de clienţi comparativ cu firmele europene din domeniu. Divizia de energii regenerabile Enel Green Power este cel mai mare jucător privat în domeniul energiei regenerabile şi operează unităţi de producţie cu o capacitate instalată de peste 49 GW din surse eoliene, solare, geo-termale şi hidro în Europa, cele două Americi, Africa, Asia şi Oceania.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.