Primăria Cogealac din judeţul Constanţa a fost amendată de Garda de Mediu cu 50.000 de lei, pentru că nu a eliminat deşeurile menajere de la fosta staţie de sortare şi le-a transportat pe un teren de la marginea localităţii. De asemenea, firma a mutat deşeurilor a primit o sancţiune de 60.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Gărzii de Mediu au anunţat, marţi, că au făcut un control în comuna Cogealac şi au constatat că deşeurile menajere de pe amplasamentul fostei staţii de sortare au fost transportate cu mijloace auto neautorizate şi descărcate pe un teren de la marginea localităţii. 
 
“Primăria avea obligaţia să elimine deşeurile la un depozit autorizat şi să salubrizeze incinta staţiei, conform măsurilor stabilite la controalele anterioare. Fapta a fost sancţionată cu amendă de 50.000 lei conform OUG 195/2005 privind protecţia mediului. Societatea care a transportat deşeuri pentru Primăria Cogealac a fost sancţionată cu amendă în valoare de 60.000 lei pentru lipsa autorizaţiei de mediu”, au explicat reprezentanţii Gărzii de Mediu. 
 
Ei au precizat că pe lângă aceste amenzi, au fost stabilite măsuri de remediere a situaţiei, cu termene de realizare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.