Preţurile petrolului sunt în scădere cu peste 3%, luni, continuând evoluţia negativă de săptămână trecută, din cauza noilor cazuri de infecţii cu coronavirus în China şi Statele Unite, care măresc probabilitatea ca noile focare de îmbolnăviri să încetinească redresarea cererii de carburanţi, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La ora transmiterii ştirii, contractele futures pentru petrolul Brent care expiră pe 30 iunie erau în declin cu 3,25%, la 37,47 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pentru petrolul West Texas Intermediate (WTI) cre expiră pe 22 iunie erau tranzacţionate în scădere cu 4,77%, la 34,53 dolari pe baril.

Apariţia unor noi cazuri de infectări cu noul coronavirus în Beijing au mărit îngrijorarea privind reapariţia bolii. Pandemia de coronavirus a început la sfârşitul anului trecut, în oraşul chinez Wuhan.

Preţurile petrolului au scăzut cu aproximativ 8% săptămâna trecută, înregistrând primele scăderi săptămânale după luna aprilie, în timp ce numărul cazurilor de îmbolnăviri de Covid-19 au început să crească în Statele Unite. În timpul weekendului, numai sâmbătă au fost raportate peste 25.000 de noi cazuri în SUA, mai multe state anunţând noi infecţii şi spitalizări.

”Refacerea cererii de petrol va fi un proces de lungă durată şi un nou val de cazuri va spori cu siguranţă îngrijorările că redresarea cererii va dura mai mult decât s-a crezut iniţial”, au afirmat analişti ai ING.

În China, cel mai mare importator de petrol din lume, producţia industrială a crescut în luna mai pentru a doua lună consecutiv, dar avansul a fost sub aşteptări, ceea ce sugerează că a doua mare economie a lumii are probleme să revină la activităţi normale după epidemie.

Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi aliaţii săi, reuniţi în cadrul OPEC+, au redus livrările de petrol la nivel mondial cu 9,7 milioane de barili pe zi, respectiv cu circa 10% din cererea anterioară pandemiei, iar la începutul lunii iunie au convenit să prelungească măsura timp de o lună, până la sfârşitul lunii iulie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.