Preţurile petrolului au scăzut vineri şi au anulat creşterile din şedinţa precedentă, înregistrând al treilea declin săptămânal, din cauza îngrijorărilor că Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite va accelera planurile de a mări dobânzile pentru a tempera inflaţia, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preţul petrolului Brent a scăzut cu 0,8%, la 82,17 dolari pe baril, iar petrolul WTI, de referinţă pe piaţa americană, cu 1%, la 80,79 dolari pe baril.

Ambii indici au consemnat al treilea declin săptămânal consecutiv, fiind afectaţi de aprecierea dolarului şi de speculaţiile că administraţia Biden ar putea elibera petrol din rezervele strategice ale Statelor Unite, pentru a tempera creşterea preţurilor.

Preţul petrolului Brent a consemnat un declin săptămânal de 0,7%, iar cel al petrolului WTI o scădere de 0,6%.

”Această săptămână a reamintit pieţelor petrolului că preţurile nu sunt afectate numai de traiectoria ofertă-cerere, ci şi de estimările referitoare la politica monetară şi de formele de intervenţie guvernamentale”, a spus Louise Dicksonm analist senior pentru pieţele petrolului la firma Rystad Energy.

Aceasta a explicat că dobânzile mai mari vor oferi în continua sprijin dolarului şi vor presa preţurile petrolului.

Secretarul pentru Energie al SUA, Jennifer Granholm, a declarat în această săptămână că preşedintele Joe Biden ar putea acţiona chiar în această săptămână pentru a răspunde creşterii preţurilor benzinei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.