Preţurile petrolului au scăzut vineri cu aproximativ 2%, pe fondul aşteptărilor că întreruperile livrărilor SUA din Golful Mexic vor fi pe termen scurt, în timp ce temerile de recesiune au umbrit perspectivele cererii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 1,47 dolari, sau cu 1,5%, până la 98,13 dolari pe baril, în timp ce preţul ţiţeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 2,08 dolari sau cu 2,2%, până la 92,26 dolari pe baril.

Ambele contracte au avansat joi cu peste 2%.

”Ne retragem puţin după marea ascensiune de ieri”, a spus Phil Flynn, analist la grupul Price Futures. Preţul petrolului Brent a crescut cu 3,5% săptămâna aceasta, după o scădere de 14% săptămâna trecută,  din cauza temerilor că inflaţia şi ratele dobânzilor în creştere vor afecta creşterea economică şi cererea de combustibil.

Cotaţia petrolului WTI a urcat cu 3,7%.

Un oficial portuar din Louisiana a declarat că până la sfârşitul zilei de vineri urma să fie înlocuită o piesă de conductă de petrol deteriorată, ceea ce va permite reluarea producţiei la şapte platforme petroliere offshore din Golful Mexic al SUA.

Joi, principalul producător de petrol din Golful Mexic din SUA, Shell, a declarat că a oprit producţia la trei platforme de mare adâncime din regiune. Cele trei platforme sunt proiectate pentru a produce în total până la 410.000 de barili de petrol pe zi.

Piaţa a absorbit, de asemenea, opinii contrastante referitoare la cerere din partea Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi Agenţiei Internaţionale pentru Energie (AIE).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.