Preţurile petrolului au scăzut luni, din cauza îngrijorărilor legate de încetinirea redresării economiei chineze şi a aprecierii dolarului, întrerupând seria de creşteri din ultimele şapte săptămâni, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cotaţia petrolului U.S. West Texas Intermediate a scăzut din nou cu peste 1 dolari pe baril, până la nivelul minim al zilei, înainte de a reveni la 82,42 dolari pe baril, în scădere cu 76 de cenţi.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 67 de cenţi, la 86,12 dolari pe baril.

Participanţii de pe piaţă analizează factori economici contrari, cântărind un echilibru strâns dintre cerere şi ofertă şi semnele de slăbire a cererii din China, a declarat Phil Flynn, analist la Price Futures Group.

Vandana Hari, fondatoarea furnizorului de analize a pieţei petrolului Vanda Insights, a declarat că ar putea fi o corecţie pentru pieţele de ţiţei.

”Petrolul se află în teritoriu supracumpărat de ceva timp, sfidând aşteptările unei corecţii”, a spus Hari.

Ea a adăugat că accentul a fost pus pe optimismul economic al SUA, cu excluderea factorilor negativi din zona euro şi China.

Preţul petrolului a fost limitat de creşterea indicelui dolarului american, după avansul puţin mai mare al preţurilor de producţie din SUA, în iulie.

Acest lucru a ridicat randamentele Trezoreriei, în ciuda aşteptărilor că Rezerva Federală este la finalul creşterii ratelor dobânzilor.

Un dolar mai puternic presează cererea de petrol, făcând marfa mai scumpă pentru cumpărătorii care deţin alte valute.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.