Preţurile petrolului au scăzut luni cu peste 5%, alături de indicii bursieri, deoarece continuarea restricţiilor legate de Covid-19 din China, principalul importator de petrol din lume, a alimentat îngrijorările legate de perspectivele cererii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preţul ţiţeiului Brent a scăzut cu 5,92 dolari, sau cu 5,3%, la 106,47 dolari pe baril, la ora 17:06 GMT (20:06 ora României).

Cotaţia ţiţeiului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americanp, a scăzut cu 6,16 dolari, sau cu 5,6%, la 103,61 dolari pe baril.

Ambele contracte au câştigat peste 35% până în acest an.

Pieţele financiare globale sunt îngrijorate de creşterea ratelor dobânzilor şi de recesiune, deoarece măsurile mai stricte şi mai ample legate de Covid-19 din China au condus la o creştere mai lentă a exporturilor în a doua mare economie a lumii.

”Restricţiile pentru Covid din China au un impact negativ pe piaţa petrolului, unde au loc vânzări alături de acţiuni”, a declarat Andrew Lipow, preşedintele Lipow Oil Associated din Houston.

Importurile de ţiţei alei Chinei în primele patru luni ale anului 2022 au scăzut cu 4,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dar importurile din aprilie au crescut cu aproape 7%.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.