Preţurile petrolului au închis joi aproape de maximele ultimelor trei ani, susţinute de scăderea stocurilor în Statele Unite şi intensificarea activităţilor economice în Germania, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La creşterea cotaţiilor au contribuit şi incertitudinile privind relansarea acordului nuclear al Occidentului cu Iranul, din 2015, care ar putea duce la eliminarea sancţiunilor SUA asupra exporturilor  iraniene de ţiţei.

Preţul petrolului Brent a închis în creştere cu 0,5%, la 75,56 dolari pe baril, după un maxim al zilei de 75,78 dolari pe baril.

Cotaţia petrolului american a avansat cu 22 de cenţi, la 73,30 de dolari pe baril, iar în timpul tranzacţiilor a urcat până la 73,61 dolari pe baril.

Miercuri, ambii indici au atins cel mai ridicat nivel din octombrie 2018.

Date din Germania au arătat cea mai mare îmbunătăţire a condiţiilor în sectorul comerţului cu amănuntul de la reunificarea ţării, în urmă cu peste trei decenii, mărind aşteptările privind redresarea cererii de carburanţi în Europa.

În Statele Unite, stocurile de ţiţei au atins cel mai redus nivel din martie 2020, potrivit datelor oficiale. Stocurile de benzină au scăzut la rândul lor, în mod surprinzător.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.