Preţurile petrolului au crescut puternic joi, după ce Iranul a doborât o dronă militară americană, gest care l-a determinat pe preşedintele american Donald Trump să critice Iranul pe Twitter, alimentând temerile legate de un conflict între cele două ţări, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cotaţia petrolului WTI, de referinţă pe piaţa americană, a închis joi în urcare cu 2,89 dolari, respectiv cu 5,4%, la 56,65 de dolari pe baril, după un aavans de până la 6% pe parcursul tranzacţiilor.

Preţul petrolului Brent, de referinţă la nivel mondial, a avansat cu 2,79 dolari, sau cu 4,5%, la 64,61 de dolari pe baril.

Trump a criticat joi, pe Twitter, ceea ce oficialii americani au calificat drept un atac asupra unei frome de supraveghere americană, afirmând că Teheranul a făcut ”o mare greşeală”.

Preşedintele american a afirmat ulterior joi că opinia publică va afla dacă Statele Unite intenţionează să răspundă cu un atac militar, dar a spus că ”este greu să creadă că atacul a fost intenţionat”.

Doborârea dronei americane a avut loc într-un moment de blocaj al relaţiilor dintre Washington şi Teheran, provocat de decizia administraţiei Trump de a se retrage din acordul nuclear convenit în 2015.

Înainte de atacul asupra dronei americane din Strâmtoarea Urmuz, SUA au acuzat Iranul de atacurile recente împotriva unor tancuri petroliere din regiunea Golfului Persic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.