Preţurile petrolului au crescut luni, în tranzacţii volatile, după ce în timpul tranzacţiilor au coborât la cel mai redus nivel din ultimele 15 luni, deoarece piaţa se temea că riscurile din sectorul bancar global ar putea declanşa o recesiune care ar afecta cererea de combustibil, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent pentru luna mai au crescut cu 3 cenţi, până la 73,00 dolari pe baril.

Contractele futures pentru ţiţeiul american West Texas Intermediate pentru aprilie au scăzut cu 4 cenţi, la 66,70 dolari  pe baril, în ajunul expirării contractului.

Contractele futures WTI pentru luna mai, tranzacţionate mai activ, au crescut cu 6 cenţi, la 66,99 dolari pe baril.

Preţurile petrolului şi-au revenit pe măsură ce Wall Street a înregistrat câştiguri. Anterior, contractele Brent şi WTI au scăzut cu aproximativ 3 dolari pe baril, până la cel mai mic nivel din decembrie 2021, WTI scăzând sub 65 dolari pe baril la un moment dat.

Săptămâna trecută, ambele valori de referinţă au coborât cu peste 10%, pe măsură ce criza bancară s-a adâncit.

Scăderea iniţială a preţurilor petrolului a avut loc în ciuda unui acord istoric în care UBS, cea mai mare bancă din Elveţia, a acceptat să cumpere Credit Suisse, în încercarea de a salva a doua cea mai mare bancă a ţării.

După anunţarea acordului, Rezerva Federală a SUA, Banca Centrală Europeană şi alte bănci centrale importante s-au angajat să sporească lichiditatea pieţei şi să sprijine alte bănci.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.