Preţurile petrolului au crescut joi cu mai mult de 1%, după ce au scăzut timp de trei sesiuni consecutive, pe măsură ce dolarul s-a retras de la nivelurile sale maxime, în timp ce banca centrală a Chinei a încercat să susţină piaţa imobiliară şi economia în general, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 95 de cenţi, sau cu 1,2%, până la 84,42 dolari pe baril.

Ţiţeiul american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 1,23 dolari, sau cu 1,6%, la 80,60 dolari pe baril.

 În sesiunea anterioară, preţurile au scăzut cu mai mult de 1,5% din cauza îngrijorărilor legate de problemele economiei Chinei şi de potenţialul de creştere în continuare a ratelor dobânzilor din SUA.

Banca centrală a Chinei a declarat că va menţine lichiditatea suficient de amplă şi va menţine o politică ”preciză şi puternică” pentru a sprijini redresarea economică împotriva factorilor negativi.

”Comercianţilor de petrol le place faptul că China nu va tolera slăbiciunea activităţii economice”, a spus Naeem Aslam de la Zaye Capital Markets.

Indicele dolarului a coborât de la un maxim al ultimelor de două luni, la o zi după ce minutele reuniunii Rezervei Federale au lăsat uşa deschisă pentru mai multe creşteri ale ratelor dobânzilor, iar datele din această săptămână au indicat o economie rezistentă a SUA.

 Ratele mai mari ale dobânzilor cresc costurile îndatorării, ceea ce ar putea încetini creşterea economică şi ar putea reduce cererea de petrol.

Pe o notă optimistă, China a făcut în iulie o retragere rară din stocurile de ţiţei, pentru prima dată în ultimele 33 de luni.

Datele publicate miercuri au arătat că stocurile de ţiţei din SUA au scăzut săptămâna trecută cu aproape 6 milioane de barili din cauza exporturilor puternice şi a ratelor de rafinare.

Totuşi, stocurile de benzină din SUA au ajuns la cel mai redus nivel din mai mult de două luni, au arătat miercuri datele Administraţiei de Informaţii privind Energia din SUA. Â

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.