Preţurile petrolului au consemnat vineri cea mai slabă evoluţie din ultimul an, coborând la cele mai reduse niveluri din ultimele două luni, noua tulpină a coronavirusului provenită din Africa de Sud provocând temeri legate de o scădere a cererii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat joi că noua variantă a Covid-19 ar putea avea o rezistenţă mai mare la vaccinuri din cauza mutaţiilor sale, deşi a subliniat că sunt necesare investigaţii suplimentare.

Preţul petrolului WTO, de referinţă pe piaţa americană, a coborât cu 11,8%, sau cu 9,28 dolari, la 69,15 dolari pe baril, înregistrând cea mai slabă evoţie zilnică după aprilie 2020.

Cotaţia petrolului Brent a scăzut cu 10,5%, sau cu 8,66 dolari, la 73,56 dolari pe baril.

Ambele contracte sunt pe care să înregistreze a cincea evoluţie săptămânală negativă, pentru prima oară din martie 2020.

Reducerea călătoriilor şi posibilele noi restricţii ar putea afecta cererea, chir într-o perioadă în care oferta urma să crească.

Comisia Europeană a cerut restricţionarea călătoriilor în şi din statele afectate de noua variantă africană a coronavirusului, iar unele ţări, precum Germania, au luat deja măsuri.

Marţi, administraţia Biden a anunţat planuri de a elibera 50 de milioane de barili de petrol din rezervele strategice ale Statelor Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.