Preţurile petrolului au atins vineri maxime multi-anuale, încheind o a treia săptămână consecutivă de creşteri, ca urmare a îmbunătăţirii perspectivei cererii la nivel mondial, odată cu creşterea ratelor de vaccinare pentru Covid-19, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru petrolul Brent au închis vineri în urcare cu 17 cenţi, la 72,69 dolari pe baril, după ce au atins cel mai ridicat nivel din mai 2019. Pe ansamblul săptămânii, petrolul Brent a avansat cu 1%.

Preţul contractelor futures pentru petrolul West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a închis în urcare cu 62 de cenţi, la 70,91 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel atins din octombrie 2018. Creşterea săptămânală a fost de 1,9%.

”Cererea îşi revine mai rapid decât oferta şi vom avea nevoie de o ofertă mai mare pentru a satisface cererea respectivă”, a declarat Phil Flynn, analist senior la firma Price Futures Group din Chicago.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.