Preţurile de consum din Statele Unite au crescut cu 7,5% în ianuarie, în termeni anuali, cel mai mult din februarie 1982, depăşind aşteptările Dow Jones, de 7,2%, potrivit datelor publicate joi de Departamentul Muncii şi citate de CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Excluzând costurile volatile ale gazelor naturale şi alimentelor, indicele preţurilor de consum (IPC) a crescut cu 6%, comparativ cu o estimare de 5,9%.  Inflaţia de bază a crescut astfel la cel mai ridicat nivel din august 1982.

Ratele lunare ale IPC au fost, de asemenea, mai ridicate decât se aşteptau analiştii, IPC general şi de bază urcând fiecare cu 0,6%, comparativ cu estimările pentru o creştere de 0,4% pentru ambii indicatori.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Indii bursieri de pe Wall Street au scăzut în urma publicaţii datelor, acţiunile tehnologice sensibile la dobânzi fiind afectate în mod deosebit.

Randamentele obligaţiunilor de stat au crescut brusc, oar titlurile de referinţă pe termen de 10 ani au atins 2%, cel mai ridicat nivel din august 2019.

Pieţele au devenit, de asemenea, mai agresive în aşteptările privind creşterea preţurilor în viitor.

Şansele unei majorări de 0,5 puncte procentuale a dobânzii de politică monetară a Fed în martie au crescut la 44,3% după publicarea datelor, comparativ cu 25% chiar înainte, potrivit datelor CME.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.