Preţurile cuprului au urcat până la cel mai ridicat nivel din 2024, de 4.323 în ceea ce Citi numeşte a doua piaţă ”taur” pentru metal din acest secol, iar analiştii afirmă că nu există semne de încetinire a creşterii, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Creşterea preţurilor cuprului nu arată semne de încetinire, spun analiştii, în condiţiile în care avansul este alimentat de riscurile de aprovizionare şi de îmbunătăţirea perspectivelor cererii pentru metalele necesare în tranziţia energetică.

Preţurile cuprului cu livrare în mai au atins 4,323 dolari pe livră (453 grame) în New York, miercuri, extinzând câştigurile după ce marţi s-au stabilit la cel mai ridicat nivel din iunie 2022.

Cuprul a atins pentru scurt timp un maxim de 4,334 dolari livra în tranzacţiile intraday de marţi, reflectând cel mai ridicat nivel de la mijlocul lunii ianuarie a anului trecut.

Preţurile la trei luni ale cuprului, la Bursa de Metale din Londra, s-au tranzacţionat în urcare cu 0,6%, la 9.477 USD pe tonă.

Cererea de cupru este considerată pe scară largă un indicator al sănătăţii economice. Metalul de bază este extrem de important pentru ecosistemul de tranziţie energetică şi este parte integrantă a producţiei de vehicule electrice, reţele electrice şi turbine eoliene.

Băncile de pe Wall Street sunt optimiste cu privire la perspectivele preţului cuprului până la sfârşitul anului.

La începutul acestei săptămâni, analiştii de la Citi au spus că cred că este în desfăşurare a doua piaţă ”taur”din acest secol– la aproximativ 20 de ani după primul astfel de ciclu.

Citi a declarat luni că se aşteaptă că preţurile cuprului vor creşte în lunile următoare, în medie la 10.000 de dolari pe tonă până la sfârşitul anului şi urcând la 12.000 de dolari în 2026, conform scenariului de bază al băncii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.