Preţurile petrolului au continuat să crească marţi, iar ţiţeiul Brent s-a apropiat de 80 de dolari pe baril, în pofida răspândirii rapide a variantei de coronavirus Omicron, susţinut de problemele de aprovizionare şi de aşteptările pentru o scădere a stocurilor din SUA săptămâna trecută, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cotaţia ţiţeiului Brent a crescut cu 60 de cenţi, sau cu 0,8%, la 79,20 dolari pe baril. Preţul petrolului  West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a crescut cu 57 de cenţi, sau 0,8%, la 76,14 dolari pe baril.

Ambele contracte au urcat la cele mai înalte niveluri dintr-o lună, sprijinite de creşterea cotaţiilor acţiunilor în SUA.

”Piaţa de capital pare gata să încheie anul la sau aproape de maxime record, cu un efect uşor şi asupra pieţei petrolului, ceea ce duce la creşterea preţurilor ţiţeiului”, a declarat Jim Ritterbusch, preşedintele Ritterbusch and Associates LLC din Galena, Illinois.

”Sprijinul vine şi de la întreruperile de producţie în Ecuador, Libia şi Nigeria şi aşteptările unei noi scăderi mari a stocurilor de ţiţei din SUA”, a declarat un analist în domeniul petrolului al UBS, Giovanni Staunovo.

Cele trei state producătoare de petrol au declarat forţă majoră luna aceasta, pentru o parte a producţiei lor de petrol, din cauza problemelor de întreţinere şi a închiderii câmpurilor petroliere.

Între timp, un sondaj preliminar al Reuters a arătat luni că stocurile de ţiţei din SUA au scăzut probabil pentru a cincea săptămână consecutiv, în timp ce stocurile de benzină ar fi rămas în cea mai mare parte neschimbate săptămâna trecută.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.