Preţul petrolului Brent a închis vineri la cel mai ridicat niveluri din ultimii trei ani, de peste 85 de dolari pe baril, susţinut de aşteptările unui deficit de ofertă în următoarele trei luni, pe măsură ce ridicarea restricţiilor legate de coronavirus stimularează cererea, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preţul contractelor pe termen de o lună, care au atins 85,10 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din octombrie 2018, a consemnat un avans săptămânal de 3%, a şasea creştere săptămânală consecutivă.

Preţul petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a crescut cu 1,2%, la 82,28 dolari pe baril. Pe ansamblul săptămânii, petrolul WTI a crescut cu 3,5%, fiind al optulea avans săptămânal.

Cererea s-a intensificat odată cu redresarea din pandemia de Covid-19, primind un nou impuls şi din partea companiilor de utilităţi care caută alte surse de energie, precum păcura şi motorina, ca urmare a preţurilor record atinse de gaze şi cărbune.

Casa Albă a anunţat vineri că va ridica restricţiile de călătorie pentru străiniivaccinaţi complet, începând din 8 noiembrie, măsură care va mări cererea de carburanţi pentru avioane.

În acelaşi timp, scăderea puternică a stocurilor de petrol în SUA şi decizia OPEC+ de a elimina doar treptat restricţiile de producţie vor menţine oferta la un nivel scăzut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.