Aurul a fost tranzacţionat marţi aproape de maximul ultimelor 8 luni, creşterea preţurilor metalului preţios continuând în 2023, susţinută de randamente mai scăzute şi de un dolar mai slab, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preţul aurului spot a atins luni 1.881,5 dolari uncia, cel mai înalt nivel din 9 mai, înainte de a se tempera, pe măsură ce oficialii Rezervei Federale din SUA au semnalat noi măsuri agresive de politică monetară pentru a combate inflaţia.

Contractele futures pentru aur au scăzut cu 0,03%, la 1.877,30 dolari uncia.

Raportul de vineri privind locurile de muncă din SUA, care a arătat că piaţa muncii rămâne puternică, în ciuda eforturilor Fed de a reduce creşterea, a redus randamentele titlurile Trezoreriei SUA  şi cotaţia dolarului, dar a dat un impuls aurului.

”Metalul a fost, de asemenea, susţinut de redeschiderea din China, cu imagini cu pieţe de aur foarte aglomerate, înainte de Anul Nou Chinezesc, în timp ce Banca Populară a Chinei a anunţat că a cumpărat 62 de tone de aur în ultimele două luni ale anului”, a declarat Ole Hansen, şeful strategiei de mărfuri la Saxo Bank.

Hansen a spus că săptămâna aceasta se va concentra asupra inflaţiei preţurilor de consum din SUA, care va fi publicată joi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.