Preşedintele Rezervei Federale (Fed) a Statelor Unite, Jerome Powell, a declarat vineri că banca centrală monitorizează riscurile pentru economia americană implicate de coronavirus şi s-a angajat să intervină dacă va fi necesar, relatează CNBS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Fundamentele economiei Statelor Unite rămân solide. Cu toate acestea, coronavirusul implică riscuri în evoluţie pentru activităţile economice. Rezerva Federală monitorizează îndeaproape evenimentele şi implicaţiile lor asupra perspectivei economiei. Ne vom folosi de instrumentele de care dispunem  şi vom lua măsurile corespunzătoare pentru a susţine economia”, a afirmat Powell într-un comunicat.

Limbajul folosit în comunicat diferă uşor de declaraţiile anterioare făcute de Powell şi alţi oficiali ai Fed.

Cu toate acestea, comunicatul a fost făcut pe fondul declinului accentual al pieţei de capital şi al îngrijorările că răspândirea coronavirusului ar putea pune în pericol creşterea economiei mondiale.

Piaţa a recuperat o parte din pierderi după declaraţia lui Powell, făcută la ora 2:30 ET, dar indicele Dow Jones Industrial Average a rămas în scădere cu peste 500 de puncte.

Pieţele speraseră că Fed va accelera reducerea dobânzilor, dar declaraţia lui Powell nu le dă asigurări în acest sens.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.