Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 127/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 96/2000 privind organizarea şi funcţionarea Băncii de Export-Import a României EXIMBANK – S.A.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ordonanţa de urgenţă menţionată creează cadrul legal pentru prezentarea distinctă, la nivel de reglementare, a activităţii desfăşurate de EXIMBANK în nume şi cont propriu şi a activităţii promoţionale desfăşurate în numele şi pe contul statului.

În vederea reflectării corecte a separării activităţilor desfăşurate în nume şi cont propriu de cele derulate în numele şi contul statului, în sarcina Consiliului de Administraţie al EximBank se stabileşte o atribuţie nouă, constând în aprobarea, controlarea şi monitorizarea organizării activităţii desfăşurate în numele şi în contul statului.

Pentru ca EximBank să poată implementa noul portofoliu de produse cu componenta de ajutor de stat şi de minimis, precum şi pentru continuarea activităţii aferente produselor existente pe care EximBank le oferă în numele şi contul statului în condiţii de piaţă, s-a considerat necesară modificarea cadrului legal cu prevederi privind fondurile puse la dispoziţia EximBank pentru susţinerea mediului de afaceri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.