Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, legea care aduce modificări Codului fiscal în sensul în care va exista un nou mod de calcul al impozitelor pe clădiri pe baza grilei notariale, iar măsurile vor fi aplicate de la 1 ianuarie 2025.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actul normativ are ca obiecti de reglementare aprobarea ordonanţei Guvernului 16/2022 referitoare la modificarea şi completarea unor acte normative în sensul adoptării unor măsuri financiar-fiscale şi bugetare.

Suprataxarea contractelor de muncă part-time va rămâne în continuare aşa cum este prevăzută în ordonanţa Guvernului 16/2022 de modificare a Codului fiscal, mai arată proiectul de lege adoptat miercuri de către deputaţilor.
 
„Impozitul pe dividende se stabileşte prin aplicarea unei cote de impozit de 5% asupra dividendului brut plătit unei persoane juridice române”, conform legii promulgate de către şeful statutului. 
 
Impozitul pe dividende este declarat şi plătit la bugetul de stat, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care este plătit dividendul.
 
Un amendamente la propunerea legislativă care fusese admis de comisia de buget a Camerei care e emis raportul de admitere a proiectului de lege şi anume cel privind taxarea jocurilor de noroc a fost respins în plenul forului legislativ.
 
„Impozitul datorat în cazul veniturilor obţinute ca urmare a participării la jocurile de noroc caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker, slot-machine şi lozuri, cu valoare mai mare decât plafonul neimpozabil de 1.000 lei, (faţă de 66.750 lei cât este în Ordonanţă), se determină prin aplicarea baremului prevăzut la alin. 2 asupra fiecărui venit brut primit de un participant, iar din rezultatul obţinut se scade suma de 30 lei”, potrivit sursei citate.
 
Prin urmare, plafonul neimpozabil rămâne de 66.750 lei.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.