Ucraina are suficiente rezerve de gaze pentru această iarnă, dacă se iau în considerare importurile planificate, a declarat vineri prim-ministrul Denis Şmihal, în timp ce ţara se pregăteşte pentru noi atacuri ruseşti care vizează sistemele sale energetice, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vorbind la o reuniune a cabinetului, Şmihal a spus că Ucraina are acum 14,5 miliarde de metri cubi (bcm) de gaze naturale în depozitele sale subterane.

”Ţinând cont de livrările aşteptate din străinătate, această cantitate este suficientă pentru sezonul de încălzire”, a spus Şmihal, referindu-se la perioada octombrie-aprilie, în care Ucraina porneşte încălzirea centrală în locuinţe.

Ucraina se confruntă cu o iarnă periculoasă, în timp ce Rusia trage rachete şi alte muniţii asupra infrastructurii sale de energie, apă şi încălzire.

Iernile din Ucraina sunt de obicei foarte reci, cu temperaturi aflate deseori cu mult sub zero grade Celsius.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.