Prim-ministrul Ionel-Nicolae Ciucă a participat joi, în format online, la Conferinţa Internaţională la Nivel Înalt a Donatorilor pentru Ucraina, de la Varşovia. În context, şeful Executivului a reiterat sprijinul multidimensional al României pentru Ucraina, sprijin politico-diplomatic, asistenţă umanitară şi pentru refugiaţi, sprijin economic şi a prezentat o nouă contribuţie de asistenţă umanitară în valoare de 3,2 milioane euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prim–ministrul Ciucă a arătat că România este pregătită să participe în procesul de reconstrucţie al Ucrainei şi a reiterat susţinerea pentru perspectiva europeană a Ucrainei, Republicii Moldova şi Georgiei, arată comunicatul de presă al Guvernului.
 
Evenimentul la nivel înalt a fost organizat în comun de prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki, şi prim-ministrul Suediei, Magdalena Andersson, în parteneriat cu preşedintele Consiliului Uniunii Europene, Charles Michel, şi preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu scopul de a mobiliza contribuţii ale donatorilor pentru a susţine răspunsul umanitar al Naţiunilor Unite în Ucraina, mai indică sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.