Public Power Corporation (PPC), cea mai mare companie energetică din Grecia, reacţionează la acuzaţiile Comisiei Europene privind vânzarea energiei electrice pe piaţa angro sub cost pentru a exclude rivalii, precizând că aceste acuzaţii se referă la o perioadă cuprinsă între iulie 2013 şi 31 decembrie 2019, înainte de modificarea cadrului de reglementare a pieţei greceşti de energie electrică în conformitate cu modelul ţintă al UE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“PPC SA („PPC”) anunţă că Directoratul General pentru Concurenţă al Comisiei Europene („Comisia”) a trimis astăzi către PPC o comunicare privind Declaraţiile de Obiecţii privind o presupusă încălcare a regulilor UE de concurenţă. Cazul a început cu inspecţia Comisiei la sediul PPC în februarie 2017, iar procedurile au fost deschise oficial în martie 2021. PPC a cooperat cu Comisia pe parcursul întregului caz. Acuzaţiile Comisiei se referă la o perioadă cuprinsă între iulie 2013 şi 31 decembrie 2019. Prin urmare, cazul se referă la o perioadă înainte de modificarea cadrului de reglementare a pieţei greceşti de energie electrică în conformitate cu modelul ţintă al UE, dar, cel mai important, cu mult înaintea transformării companiei într-o companie de energie modernă şi sustenabilă”, precizează compania.

PPC subliniază că va continua să coopereze cu Comisia şi să ia toate măsurile adecvate şi necesare pentru a-şi apăra drepturile.

”Declaraţia de Obiecţii este o etapă a investigaţiei şi, după cum a subliniat Comisia în declaraţia sa, comunicarea privind Declaraţia de Obiecţii nu aduce atingere rezultatului investigaţiei”, a mai transmis PPC.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.