Poşta Română a anunţat vineri că reia procesul de selecţie a unui partener bancar, privind oferirea de servicii şi produse bancare, prin intermediul oficiilor poştale, şi invită instituţiile bancare interesate să transmită scrisori de intenţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poşta Română a mai precizat că vrea să diversifice portofoliului de produse oferite clienţilor de aceea compania intenţionează să ofere produse bancare la nivel naţional, printr-un contract ce urmează a se încheia cu o instituţie bancară ce activează pe piaţa din România.

„Prin acest proiect, la ghişeele Poştei Române selectate la nivel naţional, se vor putea tranzacţiona, pe modelul altor administraţii poştale europene, produse şi servicii bancare în condiţii de proximitate şi convenienţă, în beneficiul tuturor clienţilor”, a declarat directorul general al Poştei Române, Andrei Stănescu.

Serviciile bancare ce urmează a fi oferite prin intermediul reţelei de subunităţi poştale sunt: depunere şi retragere numerar, acordare de credite, emitere de carduri credit/debit, servicii referitoare la încasări rate de credit, servicii de colectare a creanţelor, servicii de intermediere în asigurări, servicii aferente contractării serviciilor de tip internet, în conformitate cu legislaţia bancară, a mai precizat Poşta Română.

Poşta Română a anunţat, încă din 2014, că intenţionează să creeze în agenţiile proprii secţiuni dedicate serviciilor financiare, prin care să intermedieze, contra cost, oferirea de produse financiare, în baza unor contracte cu bănci sau cu diverse companii.

Banca Naţională a României (BNR) a acordat, în luna mai a anului trecut, avizul băncii Patria Bank pentru externalizarea de servicii bancare în reţeaua Poştei Române, în următorii ani.

În luna februarie a acestui an, fostul ministru al Comunicaţiilor, Augustin Jianu, a declarat, într-un interviu acordat News.ro, că acordul între cele două părţi nu funcţionează, în contextul desfăşurării unor anchete.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.