Poşta Română, companie controlată de stat prin Ministerul Comunicaţiilor, a anunţat că a obţinut anul trecut un profit brut de 19,2 milioane de lei (4,3 milioane de euro), ca urmare a reducerii cheltuielilor, în condiţiile în care compania se confruntă cu o scădere a încasărilor din activitatea de bază, potrivit unui comunicat transmis miercuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru Poşta Română, 2015 este al doilea an la rând pe profit,  câştigurile venind după o perioadă de cinci ani de pierderi. În 2014, Poşta a înregistrat un profit net de 22,8 milioane de lei (circa 5 milioane de euro).

"Profitul din 2014 şi cel din 2015 s-a datorat, în mare măsură, scăderii cheltuielilor, în timp ce veniturile din serviciile tradiţionale ale Poştei s-au diminuat", a declarat directorul general al companiei, Alexandru Petrescu, citat în comunicat..

Poşta a majorat anul trecut investiţiile cu peste 24% faţă de 2014, în timp ce cheltuielile totale s-au redus cu 7%.

Reprezentanţii Poştei afirmă că şi veniturile ar fi crescut în 2015, însă în 2014 s-au înregistrat încasări suplimentare din distribuirea cardului de sănătate. În 2015, veniturile din colete au crescut cu 13%, iar cele financiare - cu peste 20%.

Poşta a începtul, în special în ultimul an, un proces de modernizare a agenţiilor, după o perioadă lungă în care nu s-au mai făcut investiţii în acest sens.

"Este obligatoriu ca Poşta Română să-şi focuseze serviciile pe noile realităţi din piaţă, oricât de mult ne-ar plăcea să livrăm doar scrisori. Această strategie trebuie înţeleasă de toţi angajaţii, a căror implicare este esenţială", a mai spus directoul general al companiei.

Poşta Română este controlată de Ministerul Comunicaţiilor, care deţine 75% din acţiuni. Compania are circa 27.000 de angajaţi, fiind cel mai mare angajator din România. Compania a revenit pe profit în 2014, după ce a disponibilizat 3.650 de angajaţi în 2013, printr-o concediere colectivă.

Poşta ar putea trece printr-un nou proces de restructurare pentru a putea fi listată la bursă, potrivit declaraţiilor făcute, recent, de ministrul Comunicaţiilor, Marius Bostan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.