Guvernul Portugaliei a înăsprit joi restricţiile de mişcare pentru a opri răspândirea coronavirusului în perioada vacanţei de Paşte, prin închiderea tuturor aeroporturilor pentru zborurile comerciale şi interzicerea călătoriilor interne în perioada 9-13 aprilie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Virusul nu călătoreşte singur. Perioada Paştelui este o perioadă critică în mod special, de aceea este esenţial să restricţionăm deplasările pe teritoriul naţional”, a declarat premierul Antonio Costa.

Între 9-13 aprilie, o perioadă populară pentru portughezii din străinătate pentru a-şi vizita familiile, aeroporturile vor fi închise pentru zborurile comerciale, urmând să aibă loc doar zboruri pentru repatrierea de cetăţeni şi transportul de mărfuri.

În plus, oamenii  nu vor putea să călătorează în afara localităţilor unde locuiesc, în cele cinci zile, cu excepţia deplasărilor profesionale.

După Paşte, aeroporturile vor fi redeschise, dar avioanele vor putea transporta doar o treime din capacitatea lor normală de pasageri.

Măsurile au fost anunţate în aceeaşi zi în care Parlamentul ţării a aprobat prelungirea stării de urgenţă cu alte 15 zile. Numărul deceselor provocate de coronavirus a depăşit 200 în Portugalia.

“Dacă starea de urgenţă a fost necesară acum 15 zile, este esenţial să o reînnoim astăzi. Toate eforturile pe care le-am făcut până acum ar fi compromise dacă nu am continua”, a afirmat Costa în Parlament.

În Portugalia au fost confirmate 9.034 de cazuri de coronavirus şi au avut loc 209 de decese din cauza bolii, autorităţile din sectorul sănătăţi anticipând că epidemia va ajunge la un platou la sfârşitul lunii mai.

Măsurile luate de autorităţi includ spirijin pentru angajaţii ale căror locuri de muncă au fost suspendate şi linii de credit pentru sectoarele afectate grav de epidemie, cu ar fi turismul, industria textilă şi agricultura.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.