Dezvoltatorul imobiliar Portland Trust a închiriat 35.000 metri pătraţi (mp) de spaţii de birouri în cadrul complexului Oregon Park, ceea ce înseamnă 78,6% din suprafaţa construită în prima fază a proiectului, a anunţat luni compania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prima fază a proiectului a presupus construirea a două clădiri (A şi B) cu o suprafaţă totală de 44.500 mp.

Prima clădire a fost livrată în septembrie 2016 şi are o suprafaţă totală închiriabilă de 20.500 mp, iar spaţiile de birouri au fost ocupate integral de către compania americană Oracle.

Clădirea B a fost predată primilor chiriaşi începând din februarie 2017 şi are o suprafaţă închiriabilă totală de circa 24.500 mp şi are chiriaţi precum Kambi, Deloitte Tehnologie, Medicover, Markant AG, postul de radio Europa FM şi Euler Hermes.

Ansamblul Oregon Park în forma sa actuală (clădirile A şi B) va fi închiriat complet până la finalul lui 2017, conform estimărilor reprezentanţilor Portland Trust.

Cea de-a doua fază a proiectului constă în dezvoltarea clădirii C, care va dispune de o suprafaţă brută închiriabilă de 24.500 mp şi va fi construită în oglindă faţă de clădirea B.

Lucrările la cea de-a treia clădire vor începe în această toamnă şi au ca termen de finalizare trimestrul al patrulea din 2018.Cele trei construcţii din complexul Oregon Park vor ocupa împreună o suprafaţă netă închiriabilă de circa 69.000 mp.

Portland Trust este o companie importantă de dezvoltare imobiliară din Europa Centrală, care a fost înfiinţată în anul 1997 de Robert Neale care este şi director general al companiei.

Compania are birouri în Bucureşti şi în Praga şi a construit până în prezent peste 650.000 mp de spaţii comerciale noi.

Dezvoltatorii imobiliari ar putea livra în 2017 circa 300.000 de mp de spaţii de birouri în România, în scădere cu 14% faţă de stocul-record de 350.000 mp finalizat în 2016, arată datele colectate de News.ro de la companiile de consultanţă imobiliară JLL, DTZ Echinox şi CBRE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.