Unităţile de cazare din România au înregistrat cu 45% mai multe rezervări pentru mini-vacanţa de 1 iunie, comparativ cu 2019, conform unui raport Travelminit.ro, care arată că în topul preferinţelor, se află staţiunile de pe litoral, zonele montane şi balneoclimaterice. Preţul pentru un sejur pe litoral ce include trei nopţi pentru doi adulţi începe de la 390 de lei/cameră, în Eforie Nord.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După mai mult de un an în care şi-au amânat sau chiar anulat majoritatea vacanţelor, românii se pot bucura în voie de timpul lor liber. Odată cu ridicarea restricţiilor, vacanţa de 1 iunie poate include călătorii în aer liber fără mască, rezervare la hotel fără limitări şi cine la restaurant, atât în exterior, cât şi în interior. În aceste circumstanţe favorabile pentru călătorii unităţile de cazare locale au înregistrat o creştere semnificativă a numărului de clienţi în weekendul prelungit”, spun reprezentanţii companiei.

Conform unui raport Travelminit.ro, unităţile de cazare din România au înregistrat cu 45% mai multe rezervări pentru mini-vacanţa de 1 iunie, comparativ cu 2019. Creşterea se datorează şi faptului că turismul în străinătate încă este guvernat de foarte multe incertitudini, condiţionat de teste PCR sau de carantina la întoarcerea în ţară, în anumite cazuri.

“În ultima lună am fost martorii revenirii treptate a rezervărilor de vacanţe interne şi, pentru anumite perioade de timp, am înregistrat chiar şi depăşiri ale nivelului rezervărilor, comparativ cu anul 2019. Punem această creştere pe seama a doi factori principali: lipsa restricţiilor administrative pentru călătoriile interne - nu necesită teste PCR, carantină sau vaccin şi faptul că, după mai mult de un an de restricţii, românii vor să călătorească şi să se relaxeze. Avem disponibile aproximativ 7.000 de proprietăţi din care românii pot alege. Cele mai solicitate proprietăţi în sezonul de vară sunt cele situate pe litoral, dar şi în zonele montane şi balneoclimaterice”, a declarat Rigo Ferenc, co-fondator Travelminit.ro.

În topul preferinţelor românilor, se află staţiunile de pe litoral.

”Noutatea acestei zone este că plajele au fost lărgite în zona Mamaia, pentru a putea găzdui şi mai mulţi turişti. Vechile destinaţii mai retrase, precum Tuzla, s-au modernizat şi ele şi oferă acum o varietate de servicii, precum închirierea unui şezlong sau a unui baldachin”, adaugă ei.

Preţul pentru un sejur pe litoral ce include 3 nopţi pentru 2 adulţi începe de la 390 de lei/cameră, în Eforie Nord.

”În ciuda vremii instabile ce se anunţă în mini-vacanţă, românii acordă un interes deosebit şi zonelor de munte. Ei au rezervat cazări în principalele staţiuni montane, iar în Braşov preţurile pentru o mini-vacanţă pentru 2 persoane, 3 nopţi, încep de la 484 lei/cameră. Pentru zonele balneoclimaterice, preţul pentru acest weekend prelungit începe de la 420 lei / camera pentru 3 nopti de cazare în staţiunea Băile Tuşnad din judeţul Harghita”, mai arată compania.

Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa rezervărilor hoteliere din România care acceptă şi plată prin vouchere de vacanţă. Oferta Travelminit.ro conţine 6.990 de proprietăţi din România, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeţi, cabane şi campinguri din toate regiunile ţării. Platformă a înregistrat peste 620.000 de înnoptări în 2019 şi o valoare totală a rezervărilor de 13 milioane de euro.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.