Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale anunţă că, în urma finalizării procesului de transparenţă decizională, Planul Naţional Strategic a fost încărcat luni, 28 februarie, în sistemul electronic al Comisiei Europene, împreună cu toate documentele aferente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale anunţă că, în data de 28 februarie 2022, în urma finalizării procesului de transparenţă decizională, Planul Naţional Strategic a fost încărcat în sistemul electronic al Comisiei Europene, împreună cu toate documentele aferente. În perioada următoare, Comisia Europeană va evalua documentul şi va putea adresa observaţii în termen de 3 luni de la data transmiterii”, arată ministerul.

Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii şi dezvoltării rurale, a coordonat reuniunile constituite pentru elaborarea PNS, care s-au desfăşurat pe parcursul ultimelor două luni. Liniile directoare ale Planului Naţional Strategic au fost stabilite în urma consultărilor extinse cu fermierii şi cu reprezentanţii organizaţiilor din domeniul industriei alimentare, ai agriculturii şi dezvoltării rurale.

„Planul Naţional Strategic, aşa cum a rezultat în urma dialogului transparent şi constructiv pe care l-am avut cu reprezentanţii tuturor sectoarelor, a fost transmis Comisiei Europene în termenul pe care ni l-am asumat la finalul anului trecut, cu ocazia Consiliului AgriFish. Am transmis spre Bruxelles un document complex, care alături de toate programele de sprijin pe care le finanţăm din bugetul naţional, contribuie la dezvoltarea agriculturii româneşti. Îi asigur pe toţi fermierii că vom depune toate eforturile ca acest Plan Naţional Strategic să aducă stabilitatea şi predictibilitatea de care agricultorii români au nevoie pentru a păstra un nivel ridicat al producţiei şi pentru a rămâne competitivi pe o piaţă în continuă evoluţie” a declarat ministrul Chesnoiu.

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.