Livrările globale de smartphone-uri din acest an sunt pe cale să fie cele mai slabe din ultimii zece ani, a declarat Counterpoint Research într-un raport publicat joi, deoarece piaţa este trasă în jos de SUA şi China, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu toate acestea, Apple ar putea deveni cel mai mare jucător pe piaţa smartphone-urilor în acest an, în funcţie de livrări, deoarece vânzările sale de iPhone de ultimă generaţie rămân rezistente, a adăugat raportul.

Măsurând cererea aşteptată, livrările nu sunt echivalente cu vânzările şi reprezintă numărul de dispozitive pe care vânzătorii de smartphone-uri le trimit comercianţilor cu amănuntul.

Counterpoint Research a spus că se aşteaptă ca livrările de smartphone-uri să scadă cu 6% în 2023, faţă de anul anterior,  la 1,15 miliarde de dispozitive.

”Asia este unul dintre obstacolele majore în calea creşterii, deoarece factorii contrari opresc redresarea economică anticipată pentru China la începutul anului, iar regiunea mai largă înregistrează scăderi intense pe pieţele emergente”, a spus Counterpoint în raportul său.

Economia Chinei are probleme în acest an şi nu a fost la înălţimea aşteptărilor unei redresări rapide, în timp ce consumatorii rămân precauţi la cheltuieli.

Achiziţiile de smartphone-uri din China, care obişnuiau să înregistreze o medie de 450 de milioane de dispozitive pe an, la vârf, s-au redus la 270 de milioane pe an, fiind o cauză majoră a scăderii vânzărilor globale de smartphone-uri, a declarat Karn Chauhan, analist senior la Counterpoint Research, pentru CNBC prin e-mail. .

America de Nord continuă să atenueze redresarea globală, cu o primă jumătate a anului ”dezamăgitoare” care pregăteşte regiunea pentru scăderi de două cifre pe parcursul întregului an, se arată în raportul Counterpoint.

”În ciuda forţei pieţei muncii şi a inflaţiei în scădere, consumatorii ezită să-şi modernizeze dispozitivele, împingând ratele de înlocuire pentru SUA şi la nivel global la minime record”, a spus firma de cercetare.

Segmentul premium al pieţei cu dispozitive la preţuri mai mari a rămas destul de rezistent, în ciuda unei scăderi a livrărilor totale de smartphone-uri.

Apple se pregăteşte să lanseze următorul său smartphone emblematic , iPhone 15, în septembrie. Acest lucru ar putea oferi companiei o prezentare puternică până la sfârşitul anului, a spus Counterpoint.

”Dar urmărim T4 cu interes, deoarece lansarea iPhone 15 este o fereastră pentru operatorii de telecomunicaţii de a fura clienţi de mare valoare. Şi cu acea bază mare instalată pentru iPhone 12, promoţiile vor fi agresive, lăsând Apple într-un loc bun”, a declarat Jeff Fieldhack, director de cercetare pentru America de Nord la Counterpoint Research, într-un comunicat de presă.

Chauhan a spus că firma de analiză se aşteaptă ca livrările Apple să crească ”marginal” de la an la an, având în vedere cererea de pe pieţe precum China şi alte ţări asiatice, unde există ”o tendinţă de creştere a premiumizării”, ceea ce înseamnă că oamenii sunt dispuşi să plătească un preţ mai mare. pentru telefoane.

Gama de iPhone a Apple ajută compani să joace în segmentul premium al pieţei de smartphone-uri.

Counterpoint Research a spus că Apple ar putea ocupa anul acesta primul loc la nivel global în ceea ce priveşte livrările anuale, pentru prima dată.

Samsung a fost cel mai mare jucător după cota de piaţă în al doilea trimestru al anului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.