Pfizer şi-a redus previziunile privind veniturile pentru întregul an cu 13% şi a declarat că va reduce locuri de muncă şi cheltuieli în valoare de 3,5 miliarde de dolari, din cauza vânzărilor mai mici decât se aştepta ale vaccinului şi tratamentului său pentru COVID-19, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pfizer a obţinut venituri record în 2021 şi 2022, depăşind 100 de miliarde de dolari anul trecut, după ce a dezvoltat vaccinul Comirnaty împreună cu partenerul german BioNTech SE şi tratamentul antiviral Paxlovid singur.

Anul trecut, veniturile aduse de aceste două produse au depăşit 56 de miliarde de dolari.

Dar ratele anuale de vaccinare au scăzut drastic din 2021, iar cererea de tratamente a scăzut pe măsură ce imunitatea populaţiei a crescut ca urmare a vaccinurilor şi a infecţiilor anterioare.

Pfizer şi companiile concurente au început să vândă un vaccin actualizat împotriva COVID-19 pentru această toamnă.

”Rămânem mândri că descoperirile noastre ştiinţifice au jucat un rol semnificativ în ţinerea sub control a crizei globale de sănătate. Pe măsură ce obţinem o claritate suplimentară în ceea ce priveşte ratele de vaccinare şi tratament pentru COVID, vom fi mai capabili să estimăm nivelul adecvat de aprovizionare pentru a satisface cererea”, a declarat Albert Boura, CEO-ul Pfizer, într-un comunicat.

Producătorul de medicamente a spus că acum se aşteaptă la venituri pentru 2023 între 58 de miliarde de dolari şi 61 de miliarde de dolari, în scădere faţă de estimarea anterioară de 67 de miliarde de dolari la 70 de miliarde de dolari.

Reducerea a fost determinată exclusiv de aşteptările scăzute pentru produsele sale legate de COVID-19.

Pfizer a declarat că va înregistra un impact non-cash de 5,5 miliarde de dolari în trimestrul al treilea pentru a revizui în scădere valoarea activelor cu 4,6 miliarde de dolari pentru Paxlovid şi 900 de milioane de dolari din anulări de inventar şi alte costuri pentru vaccin.

Programul de reducere a costurilor, care va viza economii de cel puţin 3,5 miliarde de dolari anual până la sfârşitul lui 2024, va include disponibilizări, a spus compania, fără a oferi detalii despre câte locuri de muncă vor fi tăiate sau din ce domenii.

Costurile unice pentru realizarea economiilor sunt de aşteptat să fie de aproximativ 3 miliarde de dolari.

Acţiunile companiei cu sediul în New York au scăzut vineri cu aproximativ 7% în tranzacţiile extinse, de după închiderea bursei de pe Wall Street.

Pfizer şi-a redus previziunile pentru vânzările tratamentului său antiviral Paxlovid pentru COVID cu aproximativ 7 miliarde de dolari, inclusiv o inversare a veniturilor fără numerar de 4,2 miliarde de dolari, deoarece a fost de acord să permită returnarea a 7,9 milioane de tratamente achiziţionate de guvernul SUA.

Anterior, se aşteptase ca veniturile Paxlovid să fie de aproximativ 8 miliarde de dolari pentru anul 2023.

Pfizer a spus că, în baza unui acord cu guvernul SUA, un credit pentru dozele returnate de Paxlovid va susţine un program de furnizare gratuită a medicamentului americanilor neasiguraţi şi subasiguraţi până în 2028 şi pacienţilor asiguraţi în cadrul programelor guvernamentale Medicare şi Medicaid, prin intermediul sfârsitul anului viitor.

Pfizer va oferi guvernului SUA 1 milion de serii de tratament Paxlovid pentru stocul naţional strategic.

Compania se aşteaptă ca medicamentul să devină disponibil comercial pentru persoanele cu asigurări private la 1 ianuarie.

Pfizer a redus, de asemenea, aşteptările privind veniturile pentru întregul an pentru vaccinul COVID cu aproximativ 2 miliarde de dolari, din cauza ratelor de vaccinare mai mici decât cele aşteptate.

Pfizer a spus că produsele sale non-COVID rămân pe drumul cel bun pentru a obţine o creştere a veniturilor de la 6% la 8% de la an la an în 2023.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.