CEC Bank a acordat o finanţare de circa 4 milioane de euro companiei Pet Star Holding, producător de preforme PET din România şi zona Balcanilor. Finanţarea beneficiază de o garanţie de stat acordată de Exim Banca Românească în cadrul schemei de ajutor de stat în contextul crizei economice generate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”CEC Bank a acordat o finanţare de circa 4 milioane de euro companiei Pet Star Holding, producător de preforme PET din România şi zona Balcanilor. Finanţarea beneficiază de o garanţie de stat acordată de Exim Banca Românească în cadrul schemei de ajutor de stat în contextul crizei economice generate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei”, anunţă CEC Bank.

Prin noua investiţie Pet Star Holding precizează că reduce din cantitatea importată de granulă PET virgină (materie primă care nu se produce în România), asigurându-se astfel o independenţă de importuri, prin valorificarea unei resurse naţionale.

„Parteneriatul cu CEC Bank şi Exim Banca Românească ne-a facilitat finanţarea activităţii curente şi ne-am putut concentra pe derularea unei investiţii noi în Grupul Pet Star, care a presupus integrarea pe verticală a business-ului nostru. Grupul a demarat în anul 2019 o investiţie de tip greenfield, în compania Pet Star Recycling, pentru producţia de granule rPET şi fulgi PET din reciclarea deşeurilor PET, folosind conceptul „Bottle-to-Bottle”, unde am investit deja 30 mil. EUR. Pet Star Recycling are un rol complet de reciclator în fluxul Economiei Circulare fiind singurul reciclator din România capabil să trateze în aceeaşi fabrică, şi perfect integrat ca fluxuri de producţie, deşeul PET postconsum din ţară. Noi nu cumpăram fulgi gata sortaţi şi spălaţi de către alţi agenţi economici pentru ca apoi să facem doar procesul de regranulare. Nu, noi facem curăţenie în România la propriu, prin reciclarea deşeului PET şi o facem utilizând tehnologii europene, moderne şi inovative din domeniul reciclării, întrunind integral toate standardele de purificare a materialelor food contact impuse de Uniunea Europeană”, a punctat Mirela Drăgoi, CEO & co-fondator Pet Star Group (Pet Star Holding & Pet Star Recycling).

CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de 69,08 miliarde lei, la sfârşitul primului semestru al anului 2023.    

Exim Banca Românească este o bancă universală 100% românească, aflată în top 10 cele mai mari instituţii de cre­dit după active. Exim Banca Românească operează o reţea naţională de distribuţie de 83 de sucursale şi 26 de Centre de Afaceri, acestea din urma fiind dedicate exclusiv companiilor.

Pet Star Holding, companie înfiinţată în 2000 având ca obiect de activitate producţia de preforme PET. În prezent produce peste 300 de tipuri de preforme PET, în peste 60 de gramaje diferite, care acoperă cererea venită din partea unor industrii precum băuturi carbogazoase, bere, ulei comestibil, apă minerală, lactate şi altele. Portofoliul de clienţi ai companiei include producători precum: Quadrant Amroq Beverages (Pepsi, Mirinda, Prigat, Lipton), Heineken (Ciuc, Bucegi), Gosser Sofiproteol (Bunica), Bunge (Floriol) sau, pentru ape minerale - Bucovina, Perla Covasnei, Carpatina, Perla Harghitei, Izvorul Muntelui, Tuşnad etc.

Compania face parte, împreună cu Pet Star Recycling, din Grupul Pet Star. Aceste companii au pus în funcţiune în anul 2021 o investiţie de circa 30 milioane de euro investiţie de tip greenfield pentru reciclare completă a sticlelor PET, pornind de la baloţi de deşeu sticle PET post-consum şi ajungând la granule PET reciclat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.