Peste 730 de zboruri operate de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti au înregistrat întârzieri mai mari de 30 de minute în ultima săptămână, cele mai multe fiind ale companiei Wizzair, respectiv 176 de zboruri. De asemenea, 18 urse au fost anulate de către companiile aeriene, însă oficialii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB) anunţă că cifrele sunt în scădere faţă de perioada anterioară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În intervalul 7-13 iulie 2022, pe Aeroportul Henri Coandă, un număr de 731 de zboruri (aterizări şi decolări) au înregistrat  întârzieri mai mari de 30 minute, cu 226 (24%) mai puţine decât în săptămâna anterioară. Numărul întârzierilor corespunde, în general, cotei de piaţă a companiilor aeriene pe AIHCB, astfel încât cele mai multe s-au înregistrat la Wizzair (176 de zboruri), Tarom (142 de zboruri), Ryanair (125), şi Blue Air (94 de zboruri)”, a transmis, joi, CNAB, într-un comunicat de presă.  

Sursa citată a precizat că, în acelaşi interval de referinţă, doar 18 zboruri au fost anulate de către companiile aeriene faţă de 56 în săptămâna anterioară. 

În intervalul 7-13 iulie, pe AIHCB au fost operate 2323 de zboruri. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.