Ministerul Finanţelor anunţă că lansează, de joi, noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populaţiei prin intermediul Programelor Tezaur şi Fidelis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Finanţelor a arătat că, la Programul Tezaur, dobânzile anuale oferite sunt: 7,75% pentru scadenţa de 1 an şi 7,90% pentru scadenţa de 2 ani. Titlurile de stat sunt emise în forma dematerializată, au valoare nominală de 1 leu, iar dobânda anuală este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans.

Persoanele fizice rezidente pot cumpăra titluri de stat Tezaur:

- între 1-27 septembrie - online, numai persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului.

- între 1-28 septembrie - de la unităţile Trezoreriei Statului;

- între 1-27 septembrie - în mediul urban şi 1-26 septembrie - în mediul rural, prin subunităţile C.N. Poşta Română S.A.

În ceea ce priveşte Programul Fidelis, persoanele fizice rezidente şi nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie, între 1 şi 16 septembrie, prin intermediul băncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română, B.R.D. – Groupe Société Générale şi Alpha Bank, pentru titlurile de stat Fidelis denominate în lei şi în euro, listate la Bursa de Valori Bucureşti.

Titlurile de stat în lei au scadenţa de 3 ani cu dobânda anuală de 8% pe an, iar cele în euro au scadenţe de 1 an şi 2 ani şi dobândă anuală de 1,85%, respectiv 2,65%.

Valoarea nominală a unui titlu de stat Fidelis este de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

În procesul de subscriere a titlurilor de stat Fidelis nu se percep comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obţinute, atât din dobânzi, cât şi din câştigurile de capital, sunt neimpozabile.

Deţinătorii de titluri de stat Tezaur sau Fidelis lansate în cadrul emisiunilor anterioare şi care au ajuns la maturitate pot reinvesti disponibilităţile neridicate la scadenţă prin subscrierea în cadrul emisiunilor de titluri de stat lansate în luna septembrie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.