Autorităţile judiciare fac, miercuri, percheziţii în Bucureşti şi în zece judeţe, la agenţi economici şi persoane fizice care desfăşoară activităţi de colectare şi reciclare de deşeuri. Prejudiciul estimat depăşeşte 4,7 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În această dimineaţă, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj -  Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, efectuează 27 de percheziţii domiciliare, în judeţele Gorj, Giurgiu, Timiş, Alba, Suceava, Neamţ, Iaşi, Olt, Dolj, Sibiu şi municipiul Bucureşti, în vederea documentarii activităţii infracţionale a unor agenţi economici şi persoane fizice, care desfăşoară activităţi de colectare şi reciclare de deşeuri”, anunţă, miercuri, Poliţia Română.  

Sursa citată a precizat că percheziţiile se derulează la sediile şi punctele de lucru ale mai multor agenţi economici, precum şi la domiciliile unor persoane fizice.  

Cei vizaţi, începând cu anul 2017 şi până în prezent, ar fi dezvoltat un sistem de fraudare şi inducere în eroare a operatorilor implicaţi în mecanismul de transfer al responsabilităţii stabilite în sarcina producătorilor de deşeuri din ambalaje, cauzând un prejudiciu de aproximativ 4.700.000 de lei. 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.