Numărul vacanţelor early booking vândute în luna ianuarie a crescut cu circa 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, întrucât tot mai mulţi români profită de perioada de reduceri şi îşi cumpără din timp pachetele pentru concediile din sezoonul de vară. Sejururile pot fi cu până la 25% mai ieftine faţă de cele cumpărate în plin sezon, destinaţiile preferate ale românilor fiind în continuare insulele greceşti, dar şi Sardinia, a precizat luni Paravion, una din cele mai mari agenţii de turism din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ritmul alert de achiziţie a pachetelor early booking se va menţine cel puţin până la sfârşitul lunii aprilie, estimează reprezentanţii Paravion.

Reducerile sunt mai consistente în primele luni de early booking, scăzând treptat pe măsură ce data la care se plaseză rezervările se apropie de datele de călătorie, potrivit companiei.

„O mare parte din cei care doresc să îşi petreacă concediul în afara ţării profită de perioada de early booking şi îşi rezervă din timp sejururile, mai ales că, preţurile pachetelor de acest tip sunt mult mai avantajoase decât preţurile celor achiziţionate în plin sezon, reducerile fiind chiar şi de 20-25%”, a declarat directorul general al Paravion, Remus Vişan.

Din totalul pachetelor early booking disponibile în portofoliul agenţiei la începutul anului, Grecia se menţine în topul destinaţiilor cu cele mai avantajoase preţuri, turiştii români optând mai ales pentru insulele Lefkada, Skiathos, Rhodos sau Kos.

De asemenea, o nouă destinaţie preferată de români este Sardinia, Italia, potrivit Paravion.

Pentru un sejur în Zakynthos, turiştii români au plătit 373 de euro de persoană, preţul incluzând biletul de avion dus-întors, cazare cu mic dejun pentru şapte nopţi, la hoteluri de trei stele.

În schimb, cei care au ales să îşi petreacă concediul în Sardinia au plătit, în medie, 800 de euro de persoană, tarif ce include biletul de avion tur-retur, cazare pentru şapte nopţi cu mic dejun la hotel de patru stele.

Cele mai multe pachete early booking rezervate de către turiştii români, în luna ianuarie, au fost pentru lunile de vârf de sezon, respectiv iulie şi august.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.