În perioada 2016 - 2020, numărul aplicaţiilor dezvoltate pentru dispozitivele Apple va creşte spectaculos, putând ajunge în mai puţin de 5 ani la peste 5 milioane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform companiei de analiză digitală Sensor Tower, care s-a remarcat recent prin estimările legate de succesul jocului Pokemon Go, în 2020 vor exista aproximativ 5,06 milioane de aplicaţii pentru iOS.

Pentru a avea o imagine asupra nivelului de creştere, trebuie luat în calcul că la finele lui 2015 existau 1,75 milioane de aplicaţii. La sfârşitul acestui an, numărul aplicaţiilor din App Store va creşte cu 73%, ajungând la 2,93 de milioane, conform estimării.

Şi, toate acestea, în pofida faptului că specialiştii vorbesc de o aşa-numită ”oboseală a aplicaţiilor”. Conform acestei teorii, utilizatorii s-au cam săturat să tot experimenteze şi au început să limiteze numărul de aplicaţii folosite.

După primul an de existenţă, la sfârşitul lui 2008, magazinul de aplicaţii al celor de la Apple cumula deja 5.000 de aplicaţii. La ora actuală, a fost deja depăşit pragul de 2 milioane de aplicaţii.

Doar în luna mai a acestui an au fost lansate, conform datelor oficiale, 48.231 de aplicaţii. Dintre acestea, aproape 21.000 au fost jocuri, categorie care conduce autoritar în App Store. La mare distanţă de jocuri, singurele categorii care au numărat peste 2.000 de aplicaţii noi în luna mai au fost Education, Entertainment, Business şi Lifestyle.

Va fi interesant de urmărit, odată cu lansarea noii versiuni de App Store, în toamnă, cum va reuşi Apple să ajute dezvoltatorii să-şi facă aplicaţiile cunoscute. Magazinul de aplicaţii al celor de la Apple a fost criticat în numeroase rânduri pentru faptul că nu reuşeşte să informeze utilizatorul cu privire la cele mai noi şi cele mai interesante aplicaţii.

Una dintre principalele modificări pe care App Store le va suferi este inspirată de la Google şi va consta în rezultate sponsorizate. Dezvoltatorii vor putea plăti Apple pentru ca aplicaţiile lor să apară mai sus în rezultatele căutărilor din App Store.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.