Mulberry Development, compania deţinută de omul de afaceri timişorean Ovidiu Şandor, a încheiat un acord de finanţare cu Raiffeisen Bank pentru construcţia primei faze de dezvoltare a unei clădiri de birouri în Timişoara, în cadrul proiectului Isho, a anunţat marţi dezvoltatorul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prima etapă a proiectului prevede livrarea unei suprafeţe închiriabile de 16.500 mp de birouri de nouă generaţie. Lucrările de construcţie propriu-zise au fost demarate în această primăvară, iar primele birouri vor fi disponibile începând cu luna martie a anului viitor, se mai arată în comunicat.

Mulberry Development poartă discuţii avansate cu mai multe companii interesate de proiect. Este vorba atât despre firme care îşi vor extinde activitatea în Timişoara, cât şi despre companii noi care vor intra pe piaţa locală şi care doresc să ofere angajaţilor cel mai bun mediu de lucru.

“Se anunţă o perioadă dinamică pentru zona noastră. Există un interes crescut în piaţă dinspre companii cu activitate în domeniul IT si telecom dar şi automotive, engineering şi servicii. Dincolo de nevoia efectivă de spaţiu suplimentar de lucru, observăm un interes tot mai mare din partea companiilor în a oferi angajaţilor lor cele mai bune condiţii, cele mai moderne birouri, acces la cele mai bune servicii pentru a se poziţiona şi diferenţia pe piaţa muncii”, a afirmat Şandor.

Proiectul Isho va presupune construcţia unei clădiri de birouri de 50.000 de metri pătraţi de generaţie nouă şi va avea funcţii moderne şi cu un standard tehnologic ridicat. Pentru proiect va fi necesară o investiţie de peste 130 de milioane de euro.

Prima etapă va fi livrată în prima parte a anului viitor. Întregul proiect va fi finalizat până în 2020, rezultând o clădire de birouri de nouă generaţie cu o suprafaţă de peste 50.000 mp, 1.200 de apartamente 2.000 de locuri de parcare, un hectar de parcuri şi spaţii verzi, precum şi restaurante, terase, after-school, debarcarder şi staţie de vaporetto, facilităţi sportive şi diverse funcţii comerciale.

După ce a preluat fabrica de confecţii ModaTim de la tatăl său, Ovidiu Şandor a început să facă investiţii importante în piaţa imobiliară. Antreprenorul s-a asociat cu fondul de investiţii sud-africani New Europe Property Investments (NEPI), cel mai mare investitor imobiliar din România, şi a dezvoltat cele două proiecte din Timişioara şi Cluj-Napoca.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.